Bölgenin anlamı nedir?
Bir bölge, insanlar arasındaki çeşitli fiziksel, insan veya çevresel etkileşimler tarafından oluşturulan bir alandır. Bölgeler, belirli verilere (örneğin demografik veriler) göre alt bölgelere ayrılır. Astrofizikte, bazı alanlar için “açık yıldız kümeleri” gibi bilimsel terimler vardır.
Bölge ne demek ilkokul?
Bölge, dilimizde en sık kullanılan kelimelerden biridir ve bu nedenle anlamı incelenmektedir. Bölge, ayrı bir birim oluşturan ve sakinleri ortak bir ataya ait olan bir toprak parçası veya bölge olarak anlaşılır. Aynı zamanda, vücudun belirli kısımlarına bölge denir.
Bölge ne demek örnek?
Bölge kelimesi çeşitli kavramlar için kullanılır. Bazen ilçeler, şehirler, birkaç ilden oluşan bölgeler, birkaç ülkeden oluşan kara parçaları ve hatta kıtalar da “bölge” olarak adlandırılır (Keleş, 1997).
Bölge Türkçe mi?
Bölge – Nişanyan Sözlüğü. Türkçe “ayırmak” fiilinden türemiştir ve +gA eki ile biter.
Bölge kavramı ne demek?
Bölgeler, mekansal ölçekte (küresel, kıtasal-denizsel, ulusal ve alan çapında) farklı yaklaşımlara veya bakış açılarına göre bölünmüş dünya yüzeyinin bölümleridir. Bölge kavramı içinde bölgelerin oluşumu ve oluşan bölgelerin türleri ve nitelikleri özellikle önemlidir.
Bölgeler ne anlama gelir?
Doğal, beşeri ve ekonomik özellikler bakımından sınırları içinde benzer olan büyük alanlara bölge denir. Sınırları içinde benzerlikler bulunan ancak bölgenin diğer kısımlarından farklı olan küçük alanlara bölüm denir.
6 bölge ne demek?
Bölge: en gelişmiş, en az teşvike sahip, Bölge 6: en az gelişmiş, en büyük teşvike sahip). Bu bölgelerin ayrıntıları ve yatırım teşvik sistemi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
7 bölge nelerdir?
Ülke toprakları yedi coğrafi bölgeye ayrılmaktadır: Marmara Bölgesi %8,5, Ege Bölgesi %12, Akdeniz Bölgesi %16, İç Anadolu Bölgesi %18, Karadeniz Bölgesi %18, Doğu Anadolu Bölgesi %21 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi %7.
Bölge ne demek matematik?
Matematikte, bir topolojik uzayın boş olmayan, açık ve bağlantılı altkümesine bölge denir.
Bölge nedir, kaça ayrılır?
Arazi şekillerine dayalı bölgeler: Bunlar ovalar ve dağlar gibi arazi şekillerine dayalı olarak oluşturulan bölgelerdir. Resmi bölgeler: Bunlar doğal ve beşeri özelliklerine göre somut veriler kullanılarak oluşturulan bölgelerdir. İklim özelliklerine dayalı bölgeler: Bunlar iklim kuşaklarına veya iklim tiplerine dayalı olarak oluşturulan bölgelerdir.
Bölge biçimi örneği ne demek?
Türkçede buna “bölgesel biçim örneği” denir. Bölgeye göre zaman, takvim, sıcaklık ve para birimi örnekleri verir.
Bölge nedir 9. sınıf?
Dünya üzerinde doğal veya yapay unsurlar bakımından benzerlik gösteren bölgelere bölge denir.
Bölge ne yazılır?
NOT: Bu kelimeler yön belirttiğinde küçük harfle yazılır: Bursa’nın doğusu, Ankara’nın batısı vb. 13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, mahalle vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Türkçe hangi bölgede?
Türkçe veya Türk dili, Güneydoğu Avrupa ve Batı Asya’da konuşulan Türk dil ailesinden eklemeli bir dildir.
Bütün Türkçe mi?
all – Nişanyan Sözlüğü. “Tamamlanmış, mükemmel, olgun” anlamına gelen Eski Türkçe “hepsi” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe büt- “bitirmek, mükemmelliğe ulaşmak” fiilinden türemiştir ve Eski Türkçe +In eki almıştır.
Bölge ne demek matematik?
Matematikte, bir topolojik uzayın boş olmayan, açık ve bağlantılı altkümesine bölge denir.
Yerim kelimesinin anlamı nedir?
Ağzınızdan bir et parçası gibi çıkar. Konuşana ve söyleyen kişiye bağlı olarak birçok anlamı olabilir. Bazen söyleyen kişinin hoşlanmadığı bir ifadedir, özellikle de kişinin çok sevdiği veya güvendiği birine söylendiğinde.
Bölge muhit çevre anlamına gelen kelime nedir?
Kelime Anlamı: Muhit kelimesi çevre, çevre veya çevresel faktörler anlamına gelir. Bir yerin çevresini veya onu çevreleyen ortamı ifade eder. Kökeni: “Muhit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “محيط” (muhit) kelimesi çevre veya çevre anlamına gelir.
Bölge çeşitleri nelerdir?
Bölgeler doğal, beşeri, ekonomik ve işlevsel özelliklerine göre dört gruba ayrılabilir.