İçeriğe geç

Zillop Ne Demek

Cillop neye denir?

Argo kelimelerden biri olan cillop, günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Parlak ve pürüzsüz anlamına gelen kelime, genellikle ‘gibi’ edatıyla kullanılır.

Zırtop ne demek?

Zirzop, çoğunlukla başıboş ve işsiz dolaşan insanlar için kullanılan bir kelimedir. Elbette, gereksiz veya değersiz konuşan insanlar için de kullanıldığı söylenebilir.

Cillop ne demek ingilizce?

“cillop” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 2 sonuç hairless s. chrysalis

Zillo ne demek?

Ülkemizde argo ve küfür olarak yaygın olarak kullanılan Zilli kelimesi, huysuz ve geveze kişi veya kişiler anlamına gelir. Çoğunlukla kötü niyetli veya kötü yolda olan kadınlar için kullanılan Zilli kelimesinin kökeni Farsçadır.

Celep diye kime denir?

Celep: Koyun, keçi, sığır vb. Hayvan ticareti yapanlar için kullanılır.

Kapiş kime denir?

Kapish, “kavrayış” veya “anlayış” anlamına gelen bir kelimedir. Kapish genellikle anlamak anlamında kullanılır ve insanlar Kapish derken birbirlerine anlayıp anlamadıklarını sorarlar.

Zipçık ne demek?

[1] (argo, oyun) (Balıkesir ağzı) Çocukların oynadığı, cam veya benzeri maddeden yapılmış yuvarlak, küçük nesne.

Zırtapoz argoda ne demek?

Dilimize Yunancadan giren zırtapoz kelimesi, genellikle söyledikleriyle söyledikleri uyuşmayan, sözlerine güvenilemeyen kişiler için kullanılır. Günlük dilde kullanılan bir kelime olan zırtapoz, bazı kaynaklarda “zırtapos” olarak geçer.

Zibid ne demek?

Anlamı araştırılan zibidi kelimesi bireyler için kullanılan bir kelimedir. TDK’ya göre zibidi kelimesi uygunsuz ve zamansız davranan kişiler için kullanılır.

Kapri ingilizcesi ne demek?

“kapri” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 10 sonuç capri i. Capris [Capri’nin çoğulu] i. midye avcısı i.

Kakalak ingilizcesi nedir?

“kakalak” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 1 sonuç roach i.

Cleun ingilizcede ne demek?

temiz, lekesiz, saf.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökülen karışıma ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Şirred ne demek?

Arapçadan dilimize giren Şirret kelimesi, “kötü” anlamına gelen “şer” kelimesinden türemiştir. Huysuz bir mizaca sahip olan ve konuşurken başkalarına küfür eden kişiler, huysuz olarak kabul edilir. Sinirlilik, istikrarsızlık ve kabalık, bu insanların ortak özellikleri arasındadır.

Argoda pakize ne demek?

Metinlerde sıfat olarak kullanılan Pakize kelimesi Farsça kökenlidir. Ülkemizde kız ismi olarak da kullanılan bu kelime Asude ile yakından ilişkilidir. Her iki kelime de günah ve kötülükten uzak durmak, günahsız, saf ve masum anlamında kullanılır.

Çolpa ne demek TDK?

TDK’ya göre Çolpa iki anlamda kullanılır. Bunlardan ilki “ayağı sakat olan”dır. “Anlamı. Diğeri ise “beceriksiz, çalışamayan, acemi” demektir. TDK bu kullanım için Ahmet Hamdi Tampınar’dan şu örneği verir: “Hareketleri özensizdi, dikkati dağılmıştı, tepkileri geç ve kesik kesikti.” 17 Kasım 2021

Calkantılı ne demek?

sf. 1. (Deniz için) Dalgalı, hareketli. 2. Aynı şekilde devam etmeyen, farklı bir hareket gösteren, istikrarsız: “Piyasa bugünlerde çok çalkantılı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yabancı Escort