İçeriğe geç

Yeğnileşmek Ne Demek

Yeğnileşmek nedir?

1. Şiddetli ve zor bir hâle gelmek. 2. Üstün duruma gelmek.

Yeğlemek ne demek TDK?

TDK sözlük anlamına göre, tercih etmek bir şeyi diğerinden üstün olduğu için tercih etmek anlamına gelir. Bir şeyi diğerinden üstün tutmak, kayırmak veya önemli saymak anlamına gelir. Tercihlerim ne anlama geliyor? Tercih ediyorum, bir şeyi diğerine tercih ediyorum anlamına gelir.

Yanına ilişmek ne demek?

TDK sözlüğüne göre dokunmak; bir şeye güvenilir bir şekilde dokunmak, hakkında konuşmak, şakalaşmak, yanında oturmak veya dokunmak anlamına gelmektedir.

Yeğ olmak ne demek?

Eski Türkçe metinlerde “yiğ” olarak görünen yeğ sözcüğü genellikle karşılaştırmalı cümlelerde kullanılır. Preferred, bir durum veya olgunun benzerlerinden daha iyi ve tercih edilir olduğu anlamına gelir.

Alatlamak ne demek?

[KK-2] Sayfa 7 909 Ayşe Nur SIR DÜNDAR ______________________________________________ Uluslararası Türk Edebiyatı Kültür Eğitimi Dergisi Sayı: 03.10.2021 s. 903-925, Türkiye Almak DS’de “Acele etmek.” (2009, s. 181) olarak tanımlanmaktadır.

Yensik ne demek?

[1] (konuşma dili) (Trabzon, Giresun, Samsun, Ordu, Rize lehçesi) Kolay, zor değil.

Yeğ eylemek ne demek?

Bir şeyi diğerlerinden üstün ve daha uygun görmek ve ona yönelmek, ona öncelik vermek. “Sıradan ve sıradan şeyleri incelikli ve derin işlere tercih ederler.”

Yeğdir ne anlama gelir?

“Yaşanmış olaylar, nasihatten çok daha etkilidir.” anlamına gelen bir atasözü.

Yeknesak ne demek kısaca?

TDK’ya göre “yeknesak” kelimesi “tekdüze” anlamına gelir. Monoton ise; aynı şekilde değişmeyen veya tekrarlanmayan anlamına gelir.

Şekkal ne demek?

şakgal: Bakımsız, özensiz giyimli (Ş. şekkal: eski ayakkabılar).

Bemırat ne demek?

Bemirat: Olumsuz anlamdaki “bi” kökünden gelen “isteksiz – arzusunu yerine getiremeyen” anlamına gelir.

Körük nedir?

Körük, esas olarak demirciler ve kalaycılar tarafından çeşitli yerlerde ateşi canlandırmak için kullanılan bir araçtır. Açılıp kapanan ve havayı ateşe üfleyen bu cihaz, uzun zamandır zanaatkarlar tarafından kullanılmaktadır.

Yeğ ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1] Yeğ, güzel.

Yeğ kılmak ne demek?

Bir şeyi diğerinden daha önemli görerek tercih etmek.

Yek yeg ne demek?

Yek, Türk ve Altay halk inancında iblistir. Yeg veya Yigh olarak da bilinir. İnsanları yoldan çıkaran ve kötülüğün sembolü olan bir varlıktır. Tanrı’ya isyan etmiştir.

İmirsemek ne demek?

bir şeyi çok istemek, arzulamak, özlemini çekmek.

Thoracal ne demek tıp?

▶ Torasik vertebralar (G) (L) (torasik vertebralar): torasik vertebralar.

Las nedir tıpta?

PASS tıp fakültelerine doğrudan geçişe izin veren bir eğitim iken, LAS biyoloji, matematik, fizik veya hukuk gibi alanlarda sağlık departmanına geçişe izin veren temel bir eğitimdir. Çoğu PASS kursu temel sağlık bilimlerini kapsarken, LASS eğitiminde durum daha azdır.

Kesiflik ne demek tıpta?

Yazık, a. şefkat, acıma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir